تعیین سن نسبی نهشته های سازند میشان براساس فرامینیفرا و ایزوتوپ استرانسیم در شمال غرب و غرب بندرعباس، جنوب ایران
Authors
abstract
به منظور بررسی و مطالعه زیست چینه نگاری سازند میشان در زون پس خشکی بندرعباس، برش چینه نگاری ناحیه ای شامل برش های هندون، انگورو، باویون و نخ در شمال غرب و غرب بندرعباس انتخاب شدند. در مجموع 668 نمونه از سازند میشان مورد بررسی قرار گرفت که در این میان 515 نمونه سخت و 153 نمونه نرم بودند. سازند میشان در این برش ها عمدتاً از آهک های توده ای، سنگ آهک نازک لایه، سنگ آهک رسی و مارن های سبز تا خاکستری رنگ تشکیل شده است. مرز زیرین بخش سنگ آهک گوری در برش های مورد مطالعه بر روی سازند رازک و گچساران واقع شده است و مرز بالایی مارن های میشان به طور پیوسته و یا تدریجی به ماسه سنگ های و کنگلومرای قهوه ای رنگ آغاجاری تبدیل می شوند. بررسی و مطالعه نمونه ها، نشان داد که بطور کلی در قسمت قاعده برش ها (عضو آهک گوری) با توجه به حضور فرامینیفرای بنتونیک نظرborelis melo curdica, meandropsina iranica, meandropsina anahensis سن برش ها بوردیگالین تعیین شد و تنها در برش چینه نگاری نخ در 17 متر قاعده این برش به علت حضور نداشتن فرامینیفرای شاخص بوردیگالین، برای قاعده برش سن احتمالی اکیتانین تعیین شد که با نتایج ایزوتوپ استرانسیم مطابقت دارد. برای بخش بالایی برش ها نیز با توجه به حضور فرامینیفرا پلانکتونیک نظیر praeorbulina glomerosa, orbulina universa, orbulina suturalis سن لانگین پیشنهاد می شود. تنها در برش چینه نگاری نخ بر اساس محتویات فرامینیفری احتمالاً سن آن بوردیگالین است. این سن نیز با نتایج ایزوتوپ استرانسیم مطابقت دارد. در این تحقیق برای اولین بار گونه های پلانکتونیک orbulina universa orbulina suturalis, praeorbulina transitoria و praeorbulina glomerosa از عضو آهک گوری در برش چینه نگاری هندون گزارش می شود.
similar resources
چینهنگاری سنگی، ریز رخسارهها و محیط رسوبی سازند جهرم غرب و شمال غرب بندرعباس در جنوب ایران
سازند جهرم یکی از سازندهای مخزنی مهم درحوضه زاگرس است. در این پژوهش سازند جهرم در ناحیه غرب- شمالغرب بندرعباس مورد بررسی قرار گرفته است. سازند جهرم در ناحیه مورد مطالعه (تاقدیس انگورو) m 341 ضخامت دارد. پس از مطالعات فسیلشناسی مشخص شد از این ضخامت، m 167 مربوط به نهشتههای ائوسن پایینی و میانی سازند جهرم و m 174 ضخامت مربوط به نهشتههای بخش ائوسن بالایی از نهشتههای سازند جهرم میباشد. مرز ز...
full textبیواستراتیگرافی و پالئواکولوژی فرامینیفرا نهشته های سازند قم در غرب و جنوب غرب زنجان
چکیده ندارد.
15 صفحه اولبیواستراتیگرافی و پالئواکولوژی فرامینیفرا نهشته های سازند قم در غرب و جنوب غرب زنجان
چکیده ندارد.
15 صفحه اولبیواستراتیگرافی نهشته های سازند قم براساس فرامینیفرا در جنوب غرب دریاچه ارومیه
چکیده ندارد.
15 صفحه اولبیواستراتیگرافی و پالئواکولوژی سازند میشان، غرب بندرعباس
برش گری شیخ از سازند میشان در 60 کیلومتری غرب شهرستان بندرعباس قرار گرفته است.از نظر سنگ شناسی، این سازند غالبا از سنگ آهک، مارن سنگ، مارن، سنگ آهک ماسه ای و سنگ آهک مارنی تشکیل شده است سازند میشان در منطقه مورد مطالعه با صرف نظر از مارن های میشان بالغ بر 370 متر ضخامت دارد.
My Resources
Save resource for easier access later
Journal title:
پژوهش های چینه نگاری و رسوب شناسیجلد ۳۲، شماره ۲، صفحات ۳۵-۵۴
Hosted on Doprax cloud platform doprax.com
copyright © 2015-2023